Кислороден коктейл

Полезни въздействия на кислородния коктейл

Кислороден коктейл
Кислородния коктейл е наситена с кислород напитка с пенеста структура. За формиране на структурата се исползват хранителни пенообразователи – това се специални смеси за кислородни коктейли обикновенно базирани на сух яйчен белтък и ябълков пектин. Също така в състава на коктейла влизат богати на витамини натурални плодови сиропи. Вкуса на кислородния коктейл напълно зависи от компонентите на неговата основа, самия кислород вкус и мирис няма.

Вкусове

Oxycocktail вкусове Бъз във Варна Бъз
Oxycocktail вкусове Червен Портокал Червен Портокал
вкусове Теменужка Теменужка
вкусове Хибискус Хибискус
Oxycocktail Дъвка Дъвка
Oxycocktail Мента Мента

Биокомпоненти

Белтъкът на прах
Белтъкът на прах съдържа висок процент протеин и е почти 100% е усвоим. Представлява пастьоризиран яйчен протеин без съдържание на захар, подходящ за хора, които имат непоносимост към лактоза. Заедно със суроватъчния протеин, този продукт е предпочитана хранителна добавка за спортисти и културисти, защото се усвоява, практически, изцяло. Сухият яйчен белтък притежава множество полезни свойства. Той предпазва и укрепва сърдечно–съдовата система, притежава способността да понижава нивото на холестерол и да увеличава липопротеина с висока плътност (полезен холестерол). Състои се от аминокиселини с най-балансиран състав, затова е продукт с висока биологична стойност.

Ябълков пектин
Пектинът регулира дейността на стомашно-чревния тракт. След прием, под действието на микроорганизмите в дебелото черво пектина се разгражда до олигозахариди, които проявават пребиотичен ефект. Пектинът подпомага и профилактиката срещу диабет, като забавя скоростта на смилане на сложни въглехидрати и понижава гликемичния им индекс. Това осигурява по-стабилни стойности на инсулиновата крива. Пектинт намалява главно нивата на LDL холестерола.Този благоприятен ефект намалява риска от сърдечно-съдови заболявания. Пектинът подпомага на организма след тежки инфекции и заболявания, химио- и лъче-терапия. Пектин може и да исползва и в комплексната терапия за затлъстяването, като забавя стомашното изпразване и създава усещане за ситост.

Противопоказания
Кислорода в чист вид няма противопоказания, но може да се появат алергични реакции към отделни компоненти в кислородния коктейл (например: индивидуална непоносимост към яйчен белтък, сироп и т.н.). На болните страдащи от язва или други възпалителни заболяване, преди приема на кислородния коктейл се препоръчва консултация с лекуващия лекар.

Полезни въздействия на кислородния коктейл

• Премахване синдрома на хроническа умора
• Излекуване от хипоксия
• Активизиране на клетъчния метаболизъм

Кислородния коктейл ще помогне да се: забави процеса на стареене, смегчат симптомите на бронхита, прочисти кървта от токсините, дигне нивото на хемоглобина в кървта, нормализира микрофлората в червата, стабилизира артериалното налягане, подобри кровообращението, да се пребори с безсъние, мигрена, аритмии, депресии, синозити. Препорчва се при хипоксия по време на бременност. Блогодарение на кислородния коктейл спортистите могат да прочистват своя организм, да поддържат мускулния тонус, да повишат своята устойчивост към физическо натоварване, да увеличат изгаряането на мазнини в организма. Хората с активен начин на живот, с помоща на кислородния коктейл могат да увеличат своята трудоспособност, да премахнат умората и да стимулират умствената дейност. По време на бременност моля да се коснултирате с вашия лекар за приема за кислороден коктейл!

Как това действа

Пяната, наситена с кислород, попада в стомаха и червата, след което кислорода моментално се засмуква в кървта. Циркулирайки в кръвта, в растворен вид, кислорода бързо постъпва в различните органи и тъканите. Насищането на организма с чист кислород подпомага протичинието на биологически процеси, укрепва организма, увеличава защитните му възможности, нормализира обменните процеси, кръвообращението, захранва и възстонавява тъканите. Кислородния коктейл е способен да твори чудеса с нашия организм, превеждайки го от истощено състояние към здраво, активно и пълно със сила.

Технология за приготвяне на кислородния коктейл

По рано за приготвяне на кислородни коктейли се исползвали големи бутилки с кислород което създавало неудобства за тяхното транспортиране и съхранение. В съвремения свят се появи алтернативния способ за получаване на чист кислород – кислородни концентратори. Кислородния концентратор е апарат за отделене на молекулите кислород от обкръжаващата атмосфера, тяхната концентрация и отдаването във вид на поток чист кислород. Въздуха, който ние дишаме съдържа 21% кислород, 78% азот и 1% други газове. В кислородния концентратор въздухът преминава през специален материал, който пропуска кислород и задържа азот и други газове. В резултат се осигурява подаването на кислорода с висока концентрация до 95%. За приготвяне се исползват натурлани сиропи богати на витамини и пянообразуваща смес състояща се от 100% натурални продукти – яйчен белтък на прах и ябълков пектин. За 30 секунди барманът ще ви приготви екологично чист, вкусен и полезен кислороден коктейл, който ще обогати вашия организм с витамини и с источника на живот – чист кислород.

Как правилно да пием кислороден коктейл

Курса за приемане на кислородния коктейл оптимално е 2 седмици. Повторен курс се препоръчва не по-рано от 2-3 седмици. Дневната норма на кислородния коктейл за възрастни е 2 чаши, за деца 1 чаша.

История

Кислородния коктейл е изобретен през 60-те години на миналия век от руският учен Сироткин Н.Н. Точно по това време установили, че през хранителния тракт организма се насищта с кислород до 10 пъти повече, от колкото през белите дробове. След тези изводи кислородните системи се появили в санаториумите и болниците, а кислородните коктейли започнали да се предписват на бременни, спортисти и деца. Японците приели кислородното направление като штафета от СССР и в 70-те години на миналия век, град Токио вече бил напълнен с мини кислородни барове.

Намери ни в